Return to site

Cikkek és kapcsolódó adataik másolása

Megtudhatod, hogyan hozhatsz létre új cikket a Business Central-ban már létező cikk másolásával

Megjelent egy hasznos kis funkció a rendszerben, melynek segítségével a cikktörzsben már létező cikk adataiból kiindulva hozhatunk létre új cikkeket. Lássuk hogyan is működik a gyakorlatban.

A másoláshoz nyissuk meg azt a cikket melynek adatait másolni szeretnénk. Itt a funkciók menüpontból keressük a cikk másolása lehetőséget: 

broken image

A megjelenő ablakban kiválasztatjuk, hogy a cikk mely kapcsolódó adatait szeretnénk még másolni. Ez főleg abban segít, hogy pl. a cikkhez kapcsolódó darabjegyzék adatokat, változatokat vagy a beszerzési és eladási árakat is egy mozdulattal lemásolhassuk.

broken image

Megadhatjuk azt is, hogy hány másolatot kérünk. valamint választhatunk eltérő számozási kört is az új cikkeknek. A paraméterek beállítás után az Ok gombra kattintva a rendszer létrehozza az új cikkeket, amiről egy rövid értesítést is megjelenít a karton fejlécében:  

broken image

A Létrehozott cikkek megtekintése linkre kattintva a Business Central megjeleníti nekünk a cikkeket, így innen egyszerűen megnyithatjuk és szerkeszthetjük az adataikat.

broken image